Den 14. februar reiste Berit, Marit, Miriam og jeg til Spania. Miriam var igjen hos besteforeldrene sine mens vi andre dro nedover mot Andalucia. Granada stod først på tapeten. Der var vi på hundeutstilling søndag 15. feb. Det var nærmere 60 spanske vannhunder på utstillingen slik at vi fikk sett masse forskjellig. Det ble en lang og innholdsrik dag. Vi ble tatt godt i mot der av  Simon, Gillermo, Ana og Juan. Litt kultur og historie fikk vi også med oss etter vandring i Granadas gater og en dag i Alhambra. 

Sent på mandag gikk turen videre til Grazalema. Der ble vi tatt i mot av Ana og Gillermo, dette selv om Ana var høygravid og de skulle få ei lita jente den 19. februar. Her fikk vi sett litt av Spanias flotte natur. Grazalema er en fjellandsby og hvor spansk vannhund har mye av sine røtter. Byen var tidligere en av Spanias største produsent av ulltepper og det var derfor utbredt sauedrift. Etter hvert som storindustrien utviklet seg gikk produksjonen ned i Grazalema. De klarte ikke å konkurrere med storindustrien.  Hundene de brukte til gjeting var spansk vannhund og det er den hunden en fortsatt ser blandt gjeterene.

Gillermo viste oss en ettermiddag rundt på flere av gårdene, og en gjeter som hadde en sønn av Brandy, demostrerte litt hvordan han til daglig brukte sin hund. Fjellene rundt Grazalema er svært kupperte og bratte og det kreves en dyktig hund for å drive ned gjeter, sau og kuer fra fjellet. De foretrekker hunder som er av litt størrelse, for disse klarer oppgavene bedre da gjeitene er store og til tider ganske lumske. De håndterer også terrenget på en bedre måte. 
      
Vi var også en tur til Ronda som er en svært spesiell by som er delt i to av et dypt juv. Dagene var så altfor korte og vi fikk dessverre ikke sett halvparten av det vi ønsket, men slik er det når en har det fint.

Onsdag ettermiddag gikk turen tilbake til  La Nucia. Der viste jeg Berit og Marit den flotte naturen og fjellene mot Guadalest. De begge reiste tilbake til Norge fredag 20. januar. Miriam og jeg var igjen og koste oss med familie og venner noen dager til.                        


08.03.09
Linn

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE